Bize Ulaşın: 0 (850) 840 32 05

  • UÇUŞ MAĞDURİYETLERİNİZDEN
    600 EURO'YA KADAR TAZMİNAT HAKKINIZI HEDİYE ETMEYİN!..

Uçuş İptali & Farklı Bir Uçuşa Aktarılma

-Havalimanına gittiniz ve uçuşunuzun iptal edildiğini öğrendiniz ya da havayolu şirket temsilcisi uçuşunuzdan önce sizinle irtibata geçerek uçuşunuzun ‘operasyonel’ nedenlerle iptal edildiğini bildirip size uçuşunuzun tarihini değiştirmeyi, uçacağınız noktaya en yakın uçuşu veya ödemiş olduğunuz bilet bedelinin iadesini teklif etti.

İşte tüm bu ve buna benzer durumlarda tazminat hakkınız doğmaktadır. Sitemizde bulunan yönlendirmeleri takip ederek mağduriyetinizi tarafımıza bildirin, hiç bir ön ücret talep etmeden hak ettiğiniz tazminat miktarını ilgili havayolu şirketinden sizin adınıza en hızlı ve en kolay şekilde tahsil edelim.

Ancak aşağıdaki hallerde farklı bir uçuşa aktarılma sebebiyle tazminat hakkınız bulunmamaktadır:
• Uçuşunuzdan en az 14 gün önceden iptal bilgisi size verildiyse veya
• Ödemiş olduğunuz uçak bileti bedeli tarafınıza iade edildiyse (bu durumda vergi kesintileri uygulanabilmektedir)

Uçuşa Kabul Edilmeme

Havalimanına havayolu şirketinin belirlemiş olduğu hareket saatinden önce geldiniz ve check-in kontuarında hazır bulundunuz, ancak havayolu yetkilileri iradeniz dışında sizi uçuşa kabul etmediler. Bu durumda genelde hava taşımasında “over-booking” olarak adlandırılan, uçağın koltuk sayısından fazla (kapasite fazlası) bilet satılması durumu söz konusudur. Bu durum yolcular için gerçekten kabullenmesi çok zor bir durumdur. Eğer uçuşa kabul edilmemeniz herhangi bir hastalık ya da uçuşunuzu gerçekleştirmek için herhangi bir risk (yasal engellerin bulunması, ilgili vizenin olmaması, nüfus cüzdanınızın yanınızda bulunmaması) ya da benzeri haklı bir gerekçeye dayanmıyorsa, uçuşa kabul edilmemeniz sebebiyle tazminat hakkınız doğar. Sitemizde bulunan yönlendirmeleri takip ederek bu duruma ilişkin mağduriyetinizi tarafımıza bildirin, hiç bir ön ücret talep etmeden hak ettiğiniz tazminat miktarını ilgili havayolu şirketinden sizin adınıza en kolay ve en hızlı şekilde tahsil edelim!

Rötarlı Uçuş / Uçuşta Gecikme

Uçuşta gecikme, hava yolu ile seyahat eden yolcuların en sık yaşadığı durumdur. Ancak her gecikme, hava yolu şirketlerinin sorumluluğuna yol açmaz. Her şeyden evvel gecikme, hava yolu şirketinin kontrolü dışında olan sebeplerden (pist kapatma, yoğun hava alanı trafiği vb) ya da mücbir sebepten (olumsuz hava şartları, doğal afetler vb.) kaynaklanmamalıdır. Hava yolu şirketleri genelde, uzun gecikme sebepleri olarak “teknik arıza”yı beyan etmektedirler. Önerimiz, gecikmenin sebebini ve gecikme süresini hava yolu şirketinden mümkünse yazılı olarak almanızdır. Diğer bir önerimiz de, hava limanında yer alan panolardan uçuşunuzla ilgili olarak ilan edilen gecikme bilgilerinin fotoğrafını çekmenizdir. Sizinle birlikte aynı uçakta seyahat edecek olan yolcuların irtibat bilgilerini almanız da ayrıca önemlidir. Tüm bu bilgi ve belgeleri sitemizde yer alan yönlendirmeler vasıtasıyla tarafımıza ulaştırın, herhangi bir ön ücret talep etmeksizin haklarınızı ilgili hava yolu şirketinden talep edelim ve mağduriyetinizin giderilmesini sağlayalım! Talep halinde sizinle birlikte seyahat eden ve mağdur olan diğer yolcuların da haklarını hava yollarından toplu olarak talep edebileceğimizi unutmayın!

Kayıp veya Gecikmeli Bagaj Sorunu

Uçuşunuz sonrası bagajınız uçaktan çıkmadı ya da hasarlı ve/veya içerisindeki eşyalarınız eksik çıktı. Bu tür aksaklıklar maalesef havayolu şirketleri tarafından engellenememekte ve her gün bir çok yolcu bu nedenle mağdur olmaktadır. Özellikle tatil veya iş için çıkılan seyahatlerde varış havalimanından bagajın çıkmaması yolcular için çok zor ve üzücü bir duruma sebebiyet vermektedir.

Bagajınız çıkmadığı durumlarda ilk yapmanız gereken havalimanını terk etmeden ilgili havayolu şirketinin ‘Kayıp Eşya’ (Lost and Found) ofisine gitmek ve kayıp bagajınıza ilişkin mümkün olan en ayrıntılı tutanağı, içerisinde yer alan eşyalarınızın bir listesini de vermek suretiyle görevliye tutturmaktır. Unutmayın, bagajınızı teslim ettiğiniz sırada check-in kontuarı tarafından uçak biletinizle birlikte size verilen ufak bagaj etiketlerini seyahatinizin sonuna kadar saklamanız gerekmektedir. Bu etiket, bagajınızı havayolu şirketine teslim ettiğinizin kanıtıdır. Bagaj tazminat işlemleriniz için bu etiket ve tutturacağınız ayrıntılı kayıp tutanağı son derece önemlidir.

Bagajınız geç teslim edildiğinde ya da hiç teslim edilmediğinde tazminat hakkınız doğar. Bu durumda, sitemizde yer alan yönlendirmeleri takip etmek suretiyle mağduriyetinize ilişkin bilgi ve belgeleri tarafımıza ulaştırın biz de sizin adınıza, sizden hiçbir ön ücret talep etmeden talebinizi inceleyip zararlarınızın size ödenmesini sağlayalım.

Hasarlı Bagaj yada Eksik Eşya

Uçuşunuz sonrası bagajınız uçaktan çıkmadı ya da hasarlı ve/veya içerisindeki eşyalarınız eksik çıktı. Bu tür aksaklıklar maalesef havayolu şirketleri tarafından engellenememekte ve her gün bir çok yolcu bu nedenle mağdur olmaktadır. Özellikle tatil veya iş için çıkılan seyahatlerde varış havalimanından bagajın çıkmaması yolcular için çok zor ve üzücü bir duruma sebebiyet vermektedir.

Bagajınızın hasarlı olduğunu ya da bagajınız içerisinde yer alan eşylarınızın eksik olduğunu tespit ettiğinizde ilk yapmanız gereken, ilgili havayolu şirketinin ‘Kayıp Eşya’ (Lost and Found) ofisine gitmek ve hasarlı bagajınıza ya da bagajınız içerisinde eksik teslim edilen eşyalarınıza ilişkin mümkün olan en ayrıntılı tutanağı, bavulun fotoğraflarının da çekilmesi suretiyle görevliye tutturmaktır.

Bagajınız tarafınıza hasarlı ya da içerisinde yer alan eşyalarınız eksik olarak teslim edildiyse tazminat hakkınız doğar. Bu durumda, sitemizde yer alan yönlendirmeleri takip etmek suretiyle mağduriyetinize ilişkin bilgi ve belgeleri tarafımıza ulaştırın biz de sizin adınıza, sizden hiç bir ön ücret talep etmeden talebinizi inceleyip zararlarınızın size ödenmesini sağlayalım.